Werkwijze

Onze werkwijze

Binnenkort is er bij u thuis werk aan de winkel. U wilt graag weten op welke wijze en tegen welke prijs Afbouw Spakenburg het werk kan realiseren. We laten u graag zien hoe een particuliere opdracht bij ons verloopt.

Afbouw Spakenburg gaat bij elke verbouwing uit van een stappenplan. Omdat elke verbouwing maatwerk is, wordt dit plan voor uw verbouwing aangepast aan uw wensen. Wanneer u delen uit het stappenplan wilt overslaan omdat u bepaalde zaken zelf wilt doen, is dat ook bespreekbaar.

Stap 0 - Het idee

Een verbouwing begint vaak met een reden of noodzaak waarom u wilt verbouwen. Vaak heeft u zelf ook al een idee hoe uw huis er na de verbouwing uit zou kunnen zien. Door onze ervaring en inzicht in verbouwen kunnen wij met u meedenken en schetsen. Zo komen wij mogelijk met alternatieven waar u zelf nog niet aan had gedacht.

Stap 1 - De tekening

Wanneer duidelijk is wat er moet gebeuren, wordt er een tekening gemaakt van de verbouwing. Bij het maken van de tekening worden ook de details van de verbouwing verder besproken, zoals bijvoorbeeld de plaats van de stopcontacten of de afwerking van de wanden.

Stap 2 - De offertes

Op basis van de tekening wordt de verbouwing opgedeeld in verschillende onderdelen, zoals elektriciteit, stucwerk en schilderwerk. Deze onderdelen worden nader gespecificeerd. Vervolgens ontvangt u een gespecificeerde en transparante offerte.

Stap 3 - De planning

Voor de verbouwing wordt een planning gemaakt. In de planning wordt genoeg ruimte gereserveerd om kleine tegenvallers op te kunnen vangen, maar er wordt ook strak genoeg gepland om ervoor te zorgen dat u snel over uw vernieuwde woning kunt beschikken. In overleg met u wordt er ook gekeken of u uw huis nog wilt gebruiken tijdens de verbouwing. Hier wordt in de planning rekening mee gehouden.

Stap 4 - De uitvoering

Tijdens de verbouwing wordt dagelijks de voortgang van de verbouwing gecontroleerd. Hierbij kijken wij niet alleen of er volgens planning wordt geleverd, maar ook of de kwaliteit van de werkzaamheden aan de afspraak voldoet. Mochten er onvoorziene zaken aan de orde komen waardoor het niet meer mogelijk is om binnen het afgesproken tijdsbestek of budget de verbouwing af te ronden, dan wordt u hier direct van op de hoogte gebracht.

Stap 5 - De afronding

Wanneer een onderdeel is afgerond, wordt er altijd een controle gedaan door Afbouw Spakenburg. Dit om te voorkomen dat er aan het eind van de verbouwing zaken naar voren komen die in het begin van de verbouwing al opgelost hadden kunnen worden. Wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond, voert Afbouw Spakenburg samen met u een eindcontrole uit om er zeker van te zijn dat de verbouwing volledig aan uw verwachtingen voldoet.

Stap 6 - De service

Als de verbouwing is afgerond kunt u heerlijk genieten van uw nieuwe thuis, zonder een lange lijst aan klusjes die nog gedaan moeten worden. Uiteraard kunt ook na onze verbouwing genieten van de service van Afbouw Spakenburg

Wilt u een offerte op maat?